Enkele oorzaken van haaruitval


Wist je dat stress zowel bij mannen als bij vrouwen een van de mogelijke oorzaken van haaruitval is? Tijdens een langdurige periode van stress kan er haarverlies optreden.

De meest voorkomende oorzaak van haaruitval zijn onze stresshormonen die een negatieve uitwerking hebben op de haarzakjes waar het haar uit groeit. Onze producten uit de Advanced Hair Restoration lijn van Mediceuticals ondersteunen het verminderen van haaruitval en stimuleren nieuwe haargroei.

Ook Frontale Fibroserende Alopecia (FFA) kan een oorzaak zijn van haaruitval. Deze wordt gekenmerkt door haarverlies aan de voorzijde of zijkanten van het hoofd. Het haarverlies bij FFA wordt veroorzaakt door ontstekingen van de haarzakjes. Het haarverlies is definitief, aangezien er door de ontstekingen littekenvorming ontstaat in de haarzakjes. 

Afhankelijk van de chemotherapie (cytostatica) kan het haar uitvallen. Haaruitval treedt meestal op twee tot drie weken na de eerste behandeling. De medicijnen die gebruikt worden tijdens de behandeling vallen alle snelgroeiende cellen aan in het lichaam, dit betekent dus ook dat de gezonde cellen worden aangetast. Naast het beenmerg is het haar het snelst groeiende weefsel in het lichaam, de haarfollikels nemen de giftige stoffen van de medicijnen op en vallen hierdoor stil waardoor het haar uitvalt.

Natuurlijk hebben genen vaak ook het heft in handen. Om de hoofdhuid in een goede conditie te brengen en te houden adviseren wij om reeds te starten met Mediceuticals voor de eerste chemo-behandeling.

Heb jij ook nood aan een intensieve haarbehandeling om haaruitval tegen te gaan?

Haarwerken 45 uit Zutendaal zoekt op een stijlvolle, vakkundige en discrete manier een antwoord op al jouw haarproblemen.

Contacteer ons

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker